Poezi nga Alejandra Pizarnik / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Alejandra Pizarnik

 

***

Ti që këndon gjithë vdekjet e mia
Ti që këndon, atë, ç’ka s’beson
thellë ëndrrës së kohës…
më përshkruaj amën e zbrazëtisë
më fol me fjalë, veshur arkivole
që jetojnë fshehur, përfund dlirësisë.

Me gjithë vdekjet e mia
i falem vdekjes sime
me doçka fëmijnore
me gjithë dëshirat dehur
që s’kanë barritur kurrë, poshtë diellit, a vesës,
një fjalë mëngjesore, s’ka për të pasur kurrë,
t’i japë të drejtë vdekjes…
dhe s’ka Zot të pagojë, po qe, se do të vdesësh!

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s