Nëse do të më duash… / Poezi nga Elisabet Brauning

Poezi nga Elisabet Brauning
 
 
Nëse do të më duash…
 
Dhe nëse do të më duash, për asgjë tjetër
veç për dashuri.
Mos thuaj “të dua për buzëqeshjen,
për vështrimin, për sjelljen delikate,
për mendimet që përputhen e që një ditë
më kthjelluan.
Këto gjëra mund të duhen, por ndryshojnë,
ndryshojnë ne ty, ndryshojnë tek unë.
Mos më duaj për mëshirën
që than faqet e mia.
Harro lotët që të dhanë kënaqësi
dhe humb kështu dashurinë.
Duamë vetëm për hir të dashurisë
së dashurisë,
që rritet tek ty me një dashuri të pafund.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s