Fragmente nga Claude Sergent / Përktheu në shqip Marjeta Shatro- Rrapaj

46803633_2368852793154663_4568064238920138752_n

Fragmente nga Claude Sergent

Një fije poezie

Poetët janë njerëzit që flasin me poezi dhe ndonjëherë jetojnë me poezi.

Ata janë të hallakatur.

Në rrugë ecin pa parë asgjë, sepse duhet të numërojnë hapat e tyre.

Ju jeni poetë, nëse ju gjeni që asgjë nuk ka pikë kuptimi.

Faqja 130

Në poezinë moderne vargjet janë tepër të lira

Sa më shumë këmbë të kenë vargjet, aq të lehtë janë. Kjo është poezia.

Madrigalët janë poetë spanjollë.

Kriteri është një lloj metri që u shërben kritikëve  të matin këmbët e vargjeve.

Shopeni dhe Alfred de Myse ishin secili me radhë burrat e Zhorzh Sandit, sepse ajo donte sa muzikën edhe poezinë.

Alenveri ka shkruar një sonet shumë të bukur për të thënë që zemra e tij ka një sekret, por që ai nuk do ta thotë kurrë.

Verleni pëlqente numrat tek.

Roza ka jetuar atë që jetojnë trëndafilat në hapësirën e mëngjesit.

Për të ngushëlluar babain që ka humbur vajzën e tij, poeti i shpjegon atij që meqë i ka vendosur vajzës emrin Roza, ai të mos habitej pse ajo nuk jetoi më gjatë se kjo lule.

Viktor Hygo që i pëlqente shumë vajzat e vogla u jepte atyre reçelëra në dhomëza të zeza.

Faqja 131

Përktheu në shqip Marjeta Shatro- Rrapaj

One thought on “Fragmente nga Claude Sergent / Përktheu në shqip Marjeta Shatro- Rrapaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s