Manjolë në lulëzim (MAGNOLIA IN FIORE) – Poezi nga Cristina Vascon / Shkëputur nga vëllimi poetik “Përtej aromës së mollëve në lulëzim” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Cristina Vascon

Shkëputur nga vëllimi poetik “Përtej aromës së mollëve në lulëzim” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

 

Manjolë në lulëzim

Dredhëza gjalpi
përhapur
mbi bukën jeshile.
Barka aromatike
për të ëndërruar rrugët
e netëve të përgjumura.
Lundrime të shpalosura
petaleve të dritës
dhe ëndrra kurorash të bardha.
Krem shkumor
për të dekoruar
një tortë pa masë
ëmbëlsirë dhe magji
për
shpirtin.

Përktheu në shqip nga italishtja Juljana Mehmeti

 

MAGNOLIA IN FIORE

Riccioli di burro
spalmati
su pane verde.
Vascelli profumati
a sognar rotte
di addormentate notti.
Vele spiegate
su petali di luce
e sogni di candide corolle.
Spumeggiante panna
a decorare
un’immensa frolla
di
dessert e magie
per
l’Anima.

 

Traduzione in lingua albanese a cura di Juljana Mehmeti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s