Poezi nga Adriatik Jaçe

Poezi nga Adriatik Jaçe

 

Ky qytet…

Në këtë qytet, të njohin me pallton që ke veshur.
Me ecjen tënde, rrugëve që pa gdhirë…
Këtu të njohin nga aroma e parfumit….
Nga era e gjellës, që gatuhet në guzhinë

Këtu, ti dinë hallet dhe gëzimet.
Ta dinë orarin, pa dalë nga shtëpia.
I qetë e paqësor në dukje…
Por zorrët e barkut, ja shqyen babëzia.

Në këtë qytet e bukur është çdo stinë.
I bukur dielli, kur bie mbi luginë.
Këtu të ëmbla këngët sazet
Dhe dasmat s’kuptohen pa dollinë.

Këtë qytet e qull një lumë..
Një mal i lartë ja gris çatinë
Mjergulla kur bie, përton të largohet.
Tymrat e dimrit, petavrat ja nxijnë.

Në këtë qytet filizat po rrallohen…
E letra posta, dërgon me duzinë.
I pabesi, lëpihet të fërkon krahët..
Kostumveshur ka hipokrizinë.

© Adriatik Jaçe
Të gjitha të drejtat e autorit janë të rezervuara
Dt:29.04.2020

 

Po e mbulon haresa

Nuk di pse, sa herë vij tek këta mure,
Çdo gjë më duket si kaba.
Kjo heshtje e ndyrë, që u ka rënë,
Më bën të thyeshëm, më derdh mbi ta.

Kjo botë e vogël, sa një shtëpi..
Avlli mahisur, plasur mbi rrugë.
Po ha gjithçka, hijet rrëzon.
Kërkon të zhdukem, a të më humbë.

Këtu çdo çast zërat po fshihen…
Harresa po bren çdo dru,a hekur.
Likenet mbulojnë gurë dhe mure.
Asgjë s’mer frymë, çdo gjë e heshtur.

Harlisur është tani bimësia.
Në çdo cep rruge, a kënd oborri.
Pylli ka zbritur, këmbëkryq ulur…
Nga oda miqsh, kryet i nxori.

Iki pa mbyllur kanatë, as portë..
Sytë më puthin murin përballë.
Ku një dritare, më sheh përhumbur,
Loton e heshtur, e s’flet një fjalë.

© Adriatik Jaçe
Të gjitha të drejtat e autorit janë të rezervuara
Dt:26.04.2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s