Poezi nga Sibora Huda

Poezi nga Sibora Huda

 

MONOLOG

Po ecja rrugës mendueshëm dhe një çast mendova për të ardhmen.
U ula në stol e me vete po bëja një monolog,
Kush jam unë sot ? – as vete s’e di, mbase e di se kush jam nesër.
Ja, ta pyes njëherë këtë mendje… – m’u përgjigj.
– Shiko brenda meje, brenda zemre, kuptomë ç’dua të të them.
Shkova në derë të zemrës e i rashë lehtë :
– Zemër e dashur a me tregon pak rreth meje ?
Kush jam unë ?
Përgjigje s’po gjej askund !
– Degjomë mirë, jam brenda teje dhe mbart çdo gjë.
Tek unë ki besim, ki frikë, unë të njoh ty tani, di shumë për ty – ti je fisnik i dashur e trim.
Nuk ke vetëm kaq, ke gabime, ke marrëzira, ke gënjeshtra,
Do ta zbulosh veten tënde ? – prit dhe pak.
Hapa sytë e u çova zgupthi.
Fërkova sytë e pashë veten në shtrat.
Dielli kish dalë e zogjtë cicëronin zhurmshëm,
mbylla sytë dhe thashë :
JAM UNË !

 

Sot…

Të ulesh me orë,
zhytyur mendimeve,
në ka ndodhur vërtetë,
apo të ëndrrës ishin këto animime?….

 

Të flesh me vdekjen

Nga makthi i një nate,
Përbindëshi doli,
E mbi krevatin tënd shpirtin e hodhi,
Atë natë ai me ty po flinte,
Por ai krevat i pëlqeu,
E me asgjë tjetër më nuk e këmbeu.

Ajo shkroi disa vargje,
Menduam se ktheu faqe,
Por ajo kaloi në rresht tjetër,
Ishte si historia e vjetër.

Lermëni t’ua them,
Se kjo nuk është e lehtë,
Të flesh me vdekjen darkë për darkë,
Do të thotë dhimbje, jo të qash.

Ajo qau, qau e qau,
Por me ne, asnjë lot nuk ndau,
Dhimbja nuk i’u shua,
Sepse e dinte, që një ditë ndoshta shpirtin do tja merrte hua.

 

Ç’dhimbje !

Qenka e vështirë,
të derdhësh lot e të thatë ta kesh faqen.
Qenka e vështirë, të ndjehesh mirë kur një pjesë e zemrës të shembet.
E kur të plas kraharori e të vjen të vajtosh, me një buzëqeshje duhet ta kalosh.

Nuk bëhem dot e fortë, kur dikë që e dua e shikoj tek vuan.
Nuk i mbaj dot lotët, kur e shoh duke u tretur e duke u dorëzuar !
Kur rënkon, kur thërret, shpirtin në pjesë ta pret,
Dhe kur qesh….
Ah ç’dhimbje të jep.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s