Sibora Huda

Sibora Huda

 

Ka lindur me 08.12.2007 në Tiranë.

Nxënëse e klasës së tretë në Shkollën “Ali Demi” Tiranë.

Sibora është një fëmijë me botë të madhe, është lloji i fëmijës që fotografon  gjithçka, kapet pas detajeve që shikon dhe arma e veçantë e Siborës është dëshira për të shkruar, sinqeriteti, dashamirsia dhe thjeshtësia çarmatosëse në ato që shkruan.

Personazhet për të cilët shkruan Sibora janë ato që i krijojnë ndjesi të veçanta.

Pjesa dominuese në poezitë e Siborës prek tematika shoqërore shumë të mprehta dhe në këto poezi ajo flet me gjuhën e sajë, me fjalë zemre ku nëpërmjet poezive  jep mendime  dhe  mesazhe që akoma ka shpresë për gjëra të bukura.

Sibora e shikon botën ndryshe dhe ka guximin te shprehet përtej kufirit moshor të saj.

Gjithmonë kur lexojmë ato që ajo shkruan dhe ka diçka që na ve në mendime ajo me butësi përgjigjet: “Hyr në botën time dhe shih”.

Vepra të Botuara:

Ka botuar në moshën 8-vjeçare librin e saj të parë me poezi “Ditari im”.

 

Në moshën 9-vjec boton nje vëllim me poezi shqip-italisht “La dolce voce”

Ka qenë e ftuar në programe të ndryshme televizive si në Tv Klan, Top-Chanel, RTSH, disa here ne televizionin NEWS24, në emisione të ndryshme në Radio Tirana si “Fjala gdhend gurin”, “Format”, “Itinerar Kulturor”dhe është pjesë e emisionit për fëmijë “Rruzulli magjik” dhe “Kupa Aladinit”.

Për Siborën kanë shkruajtur disa herë gazeta “NACIONAL”, “Dita”, “Koha Jonë”, “Telegraf”.

 

Është vlerësuar në Konkursin “Fjala Poetike 2017” me çmimin promovues

 

“Për Krijimin Poetik më Mbreslënës” zhvilluar në Tiranë dhe me Çmimin e I-rë të vitit 2016, në poezi për fëmijë .

 

Çmimin II Ndërkombëtar në Itali “Concorso Internazionale di Letteratura e Cinema”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s