Në vendlindjen e profetëve / Poezi nga Kujtim Mateli

Poezi nga Kujtim Mateli

 

Në vendlindjen e profetëve

Në juglindje të Shqipërisë, me trëndafila mbushet një qytet,
E ruan gjatë ngjyrën që merr nga rrezet e diellit,
Në dimër ajrin ia zbutin kodrat përreth,
Në verë freskohet nën hijen e malit të Dhëmbelit.

Në juglindje të Shqipërisë, është një qytet i nderuar,
Për të vjen pranvera e çelin lulet e prillit,
Për kombin është i shtrenjtë dhe i pazëvendësuar,
Siç është për unazën guri xhevahirit.

Ky qytet me emrin Përmet, në juglindje të Shqipërisë,
Me emrin e vjetër Promet, ku lindi Prometeu
Që jetën e flijoi për zjarrin që i dha njerëzimit.

Ato flakë ende s`qenë fashitur, por Shqipëria kishte nevojë,
Të flijohej rreth dritës së qiririt i erdhi radha Naimit,
Koha pruri Përmetarin e Dytë Dritësjellës që kombi ynë të jetojë.

 

Kujtim Mateli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s