E kotë pritja… / Poezi nga Juljana Mehmeti

Poezi nga Juljana Mehmeti

 

E kotë pritja…

E kotë pritja
shëmbëlltyrës ardhur pas xhamash të grisur nga shiu
qiejve të rremë ky sytë pëhumbin
iluzionit
me buzëqeshje të mekur
pa trajta
thjesht meditimit ardhur si nga përtejqiejt.

E kotë pritja
fshehur mendimeve të thinjura
e trokitur kaq zhurmshëm tek mua,
si portret,
ku zbërthej të gjitha ngjyrat
të kuqen e verës së çmendur
dhe të bardhën e borës
shkelur nga drerët e erës.

E kotë pritja
duarve kryqëzuar kraharorit,
ku avionët përshkojnë trupin
me krahë të zgjatur emocionesh
dhe unë…
aeroport i pistave të bardha
zgjat krahët e ndiçuara neonesh
në zbarkim
të ëndrrave tona të fjetura.

@ Julja

 

Juljana Mehmeti

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s