“RREGULL”(Për ata që i kushtohen poezisë) – Ángel GONZÁLEZ / Përktheu në shqip Maksim Rakipaj

Poezi nga Ángel GONZÁLEZ (1925-2008)

 

“RREGULL”(Për ata që i kushtohen poezisë)

Poetët e kujdesshëm,
si virgjëreshat, (kur kishte të tilla),
s’duhet t’i heqin sytë
nga qielli.
Hej ti, i huaj trim me fletë
që njerëzit vështron:
te yjet hap sytë!
(Kohën vështro, jo Historinë).
Hiqu sqarimeve të turpshme.
(Cave canem*).
Të fshehtat errësoji më tepër.
I dlirë ji:
emra mos përmend; mos hidh dritë mbi ta.
Dhe fjala jote si në jerm u derdhtë netëve
e errët dhe pa pikë kuptimi
si ky çast i jetës tënde.

Cave canem* lat. = ruhu nga qeni

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s