Kalendari poetik: Rainer Maria Rilke 1875-1926 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Reiner Maria RILKE

Kalendari poetik: Rainer Maria Rilke 1875-1926

U lind më datë 4 dhjetor shkrimtari dhe poeti austriak Rilke, sipas kritikëve letrarë, ndër më të mëdhejtë nga shkrimtarët e gjuhës gjermane të shekullit XX. Përzgjodha këtë shqipërim nga poezitë e tij:

VERBOMI SYTË

Verbomi sytë: prapë do të të shikoj,
shurdhomi veshët: prapë do të të dëgjoj,
edhe këmbë po të mos kem, do të të vi pas
pa gojë dhe pa zë, prapë do të të flas.
Dhe krahët po m’i preve, do të të shtërngoj
me zemrën time, që do të bëhet dorë,
truri do të jetë, zemrën po më ndalove
që do të rrahë dhe në zjarr po e hodhe
në rrjedhë të gjakut tim do të jesh gjithmonë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s