Mos gënje! / Poezi nga Musa Jupolli

Poezi nga Musa Jupolli

 

Mos gënje!

Kuraja në kërkim që të thuhet e vërteta
Mos fol, mësoje heshtjën aty ku e kërkon vëndi
Mos i tradhëto ëndërrat tua
Shpirtin mos e helmo
Nuk të ftova, nuk më ftove
« Hatrin » harroje, është ligësi
Fjalën nuk ta fali më sa as
Një të vetme pikë të penës sime
Gënjeshtar, shkallëtar, « bajraktar »
Mekati më i rëndë që të mbanë në tokë
Qirrësh para penës që nuk të do
Se ti lotin nuk ia vrenë
Shpirtin e ke të mbushur me helm
Pastaj erëmyskie në rrobat tua të mykta
Nuk ka lek që ta mbulon atë pamje
« Seigneur » ku ta drejtoj shikimin
Dielli dhe Hëna vëndet nuk i ndërrojnë
Hija jote nuk mund të jetë hija ime
Nuk e lejon etikë as tokë arbërore
T’i shkruaj këto vargje
Që të tjerët mos të erëmykosën
Ti je shëndërruar në demon
Kopjues që nuk i do letrat shqipe
Unë fajësinë nuk e fali !
*
N’Udhëtimet e mia , Nëtorët e jetës sonë !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s