FEMËRORE / Poezi nga Albina Idrizi

Poezi nga Albina Idrizi
 
 
FEMËRORE
 
Vështroj gishtërinjtë e mi
Zgjatime kuturisëse
Që gërryejnë në mua
Mund të bëhem buknore
Po deshën
Nënkresë a velenxë ditënetëve
Në faqosje shekujsh
Termometër në tituj të tyre
Kur kullojnë nga angështia
E ballafaqimit me kohën
Mund të bëhem gjithçka
Veç vetes për qejf të vet
I shoh për çdo mbrëmje
Si shtrihen matanë murit
Nën jehonë pasthirrmash
Përkundin, ledhatojnë,…
Dhe kthehen me të gdhirë
Përditësimit dufzaptues
Me manikyr të ri
Për tu gurëzuar qetësisht, ‘trendy’
Pa rënë në sy.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s