Nën hijen e tokës / Poezi nga Brikene Ceraja

Poezi nga Brikene Ceraja
 
 
Nën hijen e tokës
 
kam dashtë me të pa atë ditë kur qielli ndërroi ngjyrën e retë qanin pa za,
kam dashtë me të pa atë ditë kur rash nën hijen e tokës, në shkallën e parafundit rash e zgjata edhe doren e djathtë sa pata forcë, po ti nuk ma ndëgjove as bubullimën e zemrës,
kam dashtë me të pa, po kishe mbyllë edhe vrimën e çelësit dhe as aroma ime nuk të zgjoi,
kam dashtë me të pa, në ditën e udhëtimit, ama diellzimi ma fali dritën e rikthimit.
 
(tetor 2018)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s