Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista

Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista

 

Kur dhembin agimet

Akrepat u puthën me njëri-tjetrin
Shpresa mbush xhepin e padurimit
Dita copëtohet në mjëra thërrime 
dhe pritja binjakëzohet me perëndimin.

Zgjas duart prek ëndrrën një çast
Hëna të shndrijë pret perëndimet
Nuk të degjoj e ashtu flas përçart
Ti s’ vjen dhe dhembin agimet.

 

MALLI MUR

Ç’ma rrënove zemrën,
loti i shpirtit gur,
pritja është e kotë,
malli u bë mur!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s