Deri sa Zoti të më lerë / Poezi nga Liljane Quku

Poezi nga Liljane Quku

 

Deri sa Zoti të më lerë

Un jam k’tu den baba dem!
Si Dorontina prej vorrit do çohem,
edhe n’fund dheut sikur t’jem
me kalin e vëllezërve t’mi do vi
e do firmosi padrejtësinë.

Do vi atje e gjakun që u derdh
lotët që u banen lum do i thaj.
Per atë dhe, per atë fe, që fe nuk ka.
Zotin me vete do e bie, drejtësi me vue.

Do të vi atje si Skendebeu
me shpat në dorë do vi,
per at dhe do derdhi gjak,
e me at gjak historin me shkrue.

“Per ju qè n’hak na keni hi”

Ti Serbi…
Ti o shka o shka i zi
që gjakun na ke pi.
Ma ke pi pik e pik.
Gjak ke marr në çdo shpi.

Ti Greqi…
Ti or ti, ti që vrave ti që preve,
që tokat i rrembeve.
Ti që the: Zoti është i imi,
edhe dielli gjithashtu.

Ku bazohesh, ku e merr të drejten ti?

Ti Itali…
Ti or ti që fe je, e fe nuk ke
mos u kap me bijt e Iliris,
sepse Zoti s’do të lërë
më këmbë burri permbi dhe.

…Shqipéri…
Un jam k’tu para gjithëve,
jam k’tu dem baba dem,
jam k’tu e do jem
deri sa Zoti të më lerë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s