Poezi nga Lili Bimi

Poezi nga Lili Bimi
 
 
NËNË GËZUAR FESTËN
 
Nënë, një lule shenjtëri
në lulishten e dashurisë e mbolla për ty,
në jetën e jetës përjetësi
nënë të të gjej me sy t’mallit e dashni.
 
Të të them: gëzuar ditën e shënjtëuar
Tetë Marsin dhe për një buzëqeshje të re.
Ta dish se ndër vite më ke munguar
të të puth në ballë, për jetën, që më dhe
 
Nënë dhe një fjalë e kam
nëpër bebëzat e syve, që i vadis me lot,
në përjetësinë tënde, jam
të të them gëzuar, si dikur dhe sot.
 
 
 
Dashuri
 
Nuk dua vuajtjen
Nuk dua luftërat
Prapaskenat e intrigat.
Dua
buzëqeshjen e fëmijëve
lulet në lulëzim.
Dua detin ngjyrë blu
qiellin e kaltër.
Dua diellin rreze artë
Hënën e yjet në shkëlqim
Dua jetën
Zemrën që digjet zjarr
për dashurinë
 
Dua ty dhe vetëm Ty.
Dashuri!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s