Ngatërrestare / Poezi nga Drita Lushi

Poezi nga Drita Lushi

 

Ngatërrestare 

*
Shpesh, më pëlqen të luaj
Duke të të ngaterruar;
Ashtu si humbet gishtat ti
Nëpër flokët e mi
*
Jam përpjekur të të ngatërroj
ditët, në të gjitha stinët;
Të kam folur për pranverën në vjeshtë,
Dhe n’ dimër të kam sjellë detin në sy;
Të kam ngatërruar nëpër vargje,
Duke kërkuar më kot veten, “jam këtu, apo aty”?
*
Të kam ngatërruar sa herë të kam thënë
“të dua:
Dhe sa herë të kam thënë
“…s’të dua”.
*
Por, kur qëllon vështrimi na
puthet në sy…,
S’ka më NgAtËrrEsTaRe;
Ndihem dyfish ngatërruar nga Ti…!

Drita Lushi

***

ps: Ngatërresa të tilla ua zbukurojnë ditët 

One thought on “Ngatërrestare / Poezi nga Drita Lushi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s