Do të kujtohem (Sarò ricordato –  I’ll Be Remembered ‘) – Poezi nga Raffy Panjabi / Përktheu në gjuhën shqipe dhe italiane Juljana Mehmeti

Poezi nga Raffy Panjabi

 

Do të kujtohem

Do të kujtohem në stinët e ardhshme
me shira, reshje dëbore, ditë me re dhe diell
jam një ishull i rrethuar nga mjegulla e dëndur
do të zbulohem në kohën që do të vijë.
Zemra dëshiron të përqafojë këtë tokë
mëndja dëshiron të shkojë përtej universit.
Vështroj yjësitë dhe galaktikat
kjo botë mbytëse, plot ankth është shumë e vogël për mua

(© Raffy Panjabi)

 

Sarò ricordato

Sarò ricordato nelle prossime stagioni
Con piogge, nevicate, giornate nuvolose e sole
Sono un’isola circondata dalla fitta nebbia
Sarò scoperto nel momento ancora da venire
Il cuore vuole abbracciare questa terra
La mente vuole andare oltre l’universo
Guardo le costellazioni e le galassie
Questo soffocante mondo inquieto è troppo piccolo per me

(© Raffy Panjabi)

 

 I’ll Be Remembered ‘

I’ll be remembered in the coming seasons
By rains, snow falls, cloudy days and sunshine
I’m an island surrounded by the thick fog
I’ll be discovered by the time yet to come
Heart wants to embrace this earth
Mind wants to go beyond the universe
I look at the constellations and the galaxies
This suffocating unquiet world is too small for me

(©Raffy Panjabi)

 

Përktheu në gjuhën shqipe dhe italiane Juljana Mehmeti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s