Poezi nga Raimonda Moisiu

Poezi nga Raimonda Moisiu

 

Pritja është BESË..!

Më ka marrë malli…
Në çdo fytyrë kërkoj fytyrën tënde,
sikur nga çasti në çast
porsa je kthyer…

Të pres me orë?
Ditë?
Me shekuj të pres…
Do të vish?…
Patjetër që do të vish,
Besa-besë!

Ta kam dhënë besën,
Të pres…
Pritja është besë…!

 

Ta puth te buza që i qesh…

Kërkoj një dritë,kërkoj një strehë,
Kërkoj një ëndërr të më njohë.
Në jam e dehur,të më zhdehë,
në jam e ftohur,të me ngrohë…

Kërkoj një shpirt si shpirti im,
Të më gazmojë, me fol e qesh,
Ta kthejë hidhërimin në gëzim,
Ta puth te buza që i qesh…

E dua shpirtin të me joshë
Me shpirt të ri,me vrull të ri.
Sa më pelqen kur qesh e qesh…
Dhe të ëndërroj dashurinë……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s