Vend Shkretan – Thomas Stearns Eliot / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Thomas Stearns Eliot

 

Vend Shkretan

“Prilli është muaj i sertë, tek lind
Që prej tokës meite, lulakët, tek bashkon
Kujtesë dhe dëshira, tek trand
Me shiun pranveror, rrënjën e mpakur
Dimri na ngrohte, tek mbulonte
Tokën, me dëborë harese, tek ushqente
Pakëz jetë, me të tejthatit, zhardhokët e mplakur.”

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s