Kalendari poetik: Gesualdo Bufalino ((1920-1996) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Gesualdo Bufalino

Kalendari poetik: Gesualdo Bufalino ((1920-1996)

Sivjet, më 15 nëntor, përkujtohet 100 vjetori i lindjes së G. Bufalino (1920-1996), shkrimtar, poet, eseist italian që u bë i njohur në moshën 61 vjeçare.

VETVRASJE TË PADUKSHME

Ka vetvrasje të padukshme.
Mbetesh në jetë thjesht për diplomaci,
ha, pi, ecën.
Dhe të tjerët e hanë gjithmonë,
por ne e dimë, qeshim me vete,
meqë gabohen, sepse, prej kohësh kemi vdekur.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s