Princesha ime – Pablo Neruda / Solli në shqip Petrit Sulaj

Poezi nga Pablo Neruda

 

Princesha ime

Pikë. Ti je princesha ime.
Edhe se ka të tjera me të gjata se ti, më të gjata,
Edhe se ka tè tjera më të pastra se ti, më të pastra.
Edhe se ka të tjera me të dashura se ti, më të dashura.
Por, ti je princesha ime dhe pikè..

Kur ecèn për rruge
askush e ka mendjen te ti.
Askush ta sheh kurorën e kristaltë,
askush se sheh qilimin flori të kuq,
që ti shkel me kèmbè kur kalon.
Qilimin që asnjè artizan ka mundur ta bèjè.
Vetèm kur ti para mè del mua,
nga janè e s’ janè lumenjtë,
ligjèrojnè në trupin tim,
shkundin qiellin e tokèn këmbanat
dhe mbushin botën me jehonè.

Vetèm ti dhe unë,
ti dhe unë, e dashura ime,
e dègjojmè.

 


Solli në shqip Petrit Sulaj
12.04.2009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s