Honey Bee – Anastasia Lili / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Anastasia Lili

 

Honey Bee

Ndërsa thell pusit të mendimit tënd vështroj
këtë natë, hënëplotë
“ujqit”, heshtojnë të ulërijnë
tek zogu i natës, këngës ja thotë
dhe yjet vallen kanë stisur
në të zemrës djerinë…
Ti, në kosheren tënde mbretëreshë
pret dashnorët mjaltsjellës
qumësht blete të të falin, dalldisur.
Dalë fitimtare në “ceremoninë martesore”
dritën po pret, të një agu të ri
që me polarizimin e vet
të pa thumb, të pa helm
të drejton në nektarin e jetës
shekuj tani….

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s