Nuk të dashuroj – Pablo Neruda / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Pablo Neruda

 

Nuk të dashuroj

Nuk të dashuroj, si topaz, trëndafil guri kripor,
shigjetë karafilash, që zjarrin bëjnë përkor
të dashuroj siç duhen pakëz gjëra të errëta
prej shpirtit dhe hijes, të fshehta.
Të dashuroj, si bima që nuk mbin
por që brenda fsheh, luledritën, çdo stinë
dhe jeton prej dashurisë sate,
errët, brenda trupit tim
aroma drithëruse, që prej baltës mbërin.
Të dashuroj, prej ku edhe prej kurë… nuk di
të dua, siç më do, pa huqe, krenari:
të dua kështu, se nuk njoh mënyrë tjetër
veç kësaj, ku s’je edhe nuk jam këtu
ku dorën përmbi mua, e ndjej si dorën time
kur bie që të fle, mbyllen dhe sytë e tu!

Gjirokastër: 2014.

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s