Poezi nga Federico Garcia Lorca / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Federico Garcia Lorca

 

***

Trembem mos humbas mrekullinë
e syve të tu statujor, melodinë
tek ma le netëve, pupëlt faqes
trëndafil i vetmuar, i suajës frymë!…

Dhimbem që jam më këtë breg
trung pa degë, por më shumë ligështohem
që s’kam lulen, brum apo argjil…
krymb i therorisë të rritet, të madhohet.

Poqe se je ti, thesari im i fshehtë
poqe se je kryqi, dhimbja e vesuar
poqe se jam krymbi, i zotërisë suaj
mos bë të humbas, gjithë ç’pata fituar

dhe stolisi ujrat, lumit tënd
me gjethet e ndërkrimit tim, vjeshtuar!

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s