TË PAKTHYESHME / Poezi nga Diamanta Zalta

Poezi nga Diamanta Zalta

 

TË PAKTHYESHME

I pakthyeshëm është çasti,
E pakthyeshme koha,
Të pakthyeshme gjethet e thara,
Pluhuri i rrugës mbi fytyrën tonë,
Kjo rrënqethje e papritur,
Ky emocion orëvonë.

E pakthyeshme dhe kjo mbrëmje,
Ky çaj që po pi,
I pakthyeshëm ky shkak melankolik,
për një pranim të përciptë.

I pakthyeshëm vektri i orës,
Si nostalgji e rinisë.
Si zogjtë që fluturuan mbi ne,
Të dashuruar me qiejtë.

Gjithçka adhuron ndryshimin,
Metamorfozën dhe rendjen.
Vetëm femra, gjen diçka për ta vënë mbi vehten …

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s