POGRADECIT / Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista

Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista

 

POGRADECIT

Unë ngjizur jam aty në çdo qelizë,
që nga koha e Enkelejdëve të lashtë,
që kur liqeni e bregu bashkuan buzët
dhe mjelmat e zanat japin simfoni bashkë.

Aty kam qënë që në ngjizje të jetës,
ku një shpinë mali u quajt Qafë-Thanë,
kur një copëz parajse u quajt Shën Naum
e pellgun ‘Gjol’ quajtën stërgjyshrit tanë.

Aty jam përherë dhe pse fizikisht larg
dhe malli-zjarr sytë me lot m’i mbush.
Ndaj për t’i fshirë lotët me vete kam marrë,
një poezi të mëndafshtë të të madhit Lasgush.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s