Ujëvarë / Poezi nga Zamira Agalliu

Poezi nga Zamira Agalliu
 
 
Ujëvarë
 
Ti mal i lartë , me dëborën mbi shpinë
I heshtur loton në çdo Pranverë
Jehona jote me shpirtin thëllim
Më than nganjë syth mua çdoherë.
 
Në gjirin tënd përkëdhela dëborën
Pastaj ortekët u rrokullisën mbi mua
Me frymën tënde ma ngrohe dorën
Bashkë u tretëm deri në thua.
 
Ujvarë ky shpirti im ujvarë
Që rrjedh prej akullnajës tënde
Aq sa dhe lotim tim ka tharë
Aty tek jakë e këmishës tënde.
 
a@z

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s