Kalendari poetik: Arlette Valenotti 1955 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Arlette Valenotti

Kalendari poetik: Arlette Valenotti 1955

Më 3 mars 1955 u lind Arlette Valenotti, poete nga Venezuela. Fituese e disa çmimeve ndërkombtare, midis të cilëve çmimin ndërkombtar të poezisë në Altino (Itali). Poezi të saj janë përkthyer në gjuhën bengali, italisht dhe rumanisht; ja dhe një prej meje në shqip:

MË FAL…

Më fal që guxova…
u tregova e pamatur, më fal.
Nuk qe faji im,
po kaloja nëpër jetën tënde
dhe pashë dritat e zemrës ndezur.

Hyra, zura vend
u ndjeva si në shtëpi
u futa gjithandej
zbulova të fshehtat e tua
piva dhe një kafe.
Zemra jote më mbështillte mirë,
ndjehesha e mbrojtur.

Pastaj një erë e ftohtë më rrënqethi.
Vrap mbylla dyert…
fika dhe dritat.

Mos u tremb
mos fol fare.
E di ku është dera.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s