Kalendari poetik: John Irving 1942 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

John Irving

Kalendari poetik: John Irving 1942

Shkrimtar dhe skenarist i njohur amerikan, sot, më 2 mars, mbush 77. Romanin e parë e botoi kur qe 26 vjeç, por suksesin e vërtetë do ta arrinte pas nja 12-13 vitesh. Shumë romane të tij kanë fituar edhe çmimin Oscar si skenarë filmash ku luajnë aktorë të mëdhej, si p.sh., Kim Basinger, Jeff Bridges, Michael Caine, Charlize Theron etj. Ja një poezi prej tij:

KUJTESA

Kujtesa është një përbindësh:
ti harron…ajo jo.
I ruan gjërat, po pra, gjithçka mbron.
I mban me kujdes për ty, ose t’i fsheh,
i thërret ndonjëherë, për të t’i kujtuar,
si t’i dojë qefi.
Kujton se ke një kujtesë.
Por është ajo që të ka ty.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s