Kalendari poetik: Anna Magnani (1908-1973) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Anna Magnani

Kalendari poetik: Anna Magnani (1908-1973)

U lind në Romë, 111 vite më parë, njëra nga aktoret më të mëdha në histori dhe aktorja simbol e kinemasë italiane, Anna Manjani, “Nannarella” për dashamirësit e saj të shumtë, fituese e çmimit Oscar dhe shumë çmimeve të tjerë ndërkombtarë. Por aktorja e madhe italiane shkruante dhe poezi, njërën prej të cilave e sjell sot për ju:

…PRANDAJ ASGJË S’MË TRËMB 

Gabime kam bërë plot,
ligësi asnjëherë.
Padrejtësitë nuk i harroj, shpesh nuk i fal,
por hak nuk marr:
gjë e ulët hakmarrja, si inati.
Por kjo më jep fuqi luani.
Një fuqi që më bën
para asgjëje të mos tutem.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s