Pasardhës… – PËRGJIGJE E POETIT TË MADH: Jorgos Seferis / Përktheu në shqip Vasil Çuklla

PËRGJIGJE E POETIT TË MADH: Jorgos Seferis

 

Pasardhës…

I Nënës,
natyrisht,
që në gjuhë Nëne më foli!…

Tek falej,
rrënë në gjunj butësisht.

Që ninulloi pranë djepit,
ëmbëlsisht…
Dhe zemrës sime,
mijra epe m’i zgjoi!

Për Odhisenë,
Iraklinë,
Leonidhën,
Trimërinë…

Për, Papaflesën
dhe zemra gjak i pikoi…
ditën e së Premtes së Madhe!

Në ksodhin,
e Njeriut – Perëndi!

 

Përshtati në Shqip: Vasil Çuklla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s