Shqerka / Poezi nga Arqile Vasil Gjata

Poezi nga Arqile Vasil Gjata

 

Shqerka

“Shqerka” mbetur aty,
si më parë
shkruar mbi një fletëz.
***
E bukur si një lule,
me fustan të bardhë.
E mallëngjyer
i gëzohej vështrimeve…

Luleshqerka me sy të njomë
si deti,
me buzë qumështore,
nxitonte…
me gjoksin rritur nëpër ëndërra.

Sytë e saj
luanin me ngjyrat e dëshirave
dhe ca rënkime nxirte dita-ditës.

Shqerka,
si era e detit
iku
e larguan….!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s