Ëndërrza / Poezi nga Irina Hysi

Poezi nga Irina Hysi

 

Ëndërrza

Dëgjo këtu ëndërrza ime e dashur…!
Ti shpirti im që sonte qiellin do kalërosh!
Princin e bukurisë sillma, vishja yjet si di…
Dhe unë do ta shoh dritëzën xixëllimit
Ëndërrza ime e dashur plumin ktheu ar
Si asnjëherë më shumë gjithçkaje pa…
Ti mburoja ime e shtrenjtë engjëllore,
Në dritën e hënës do t’i puthim trëndafilat!
Ne do të duam cicërimën e zogjve pushblu!
Do bëjmë dashuri qylymit fluturues, butë-butë…
Ti ëndërrza ime e dashur deri në abdes…
Me frymën e flautit do flasim trupshpirtit…
Eh, ëndërrza ime, e vetmja mike besnike…
Sonte… yjet e mi… do ndrijnë…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s