Poezi nga Ajete Pavata

Poezi nga Ajete Pavata

 

IKA

Shoqëruar me ankthin
natës ëndrrën ia vodha,
së bashku me shpirtin
prehje do kërkojmë…

 

ËNDRRA IME

Kjo errësirë nuk është ëndërr
ku dëshira ime rri strukur.
Nata ka një emër;
Për ëndrrën mbeta duke u lutur.

 

***

Ëndërroja një rrugë të gjatë, pa fund
mendoja se dëshirat do i gjeja në jetë.
Nga ngjyrë gjaku paniku deshi t’ më ngulfati
i gjori harroi, se unë jam vetvetja.

 

ERDHA

Isha, kah nuk isha
mendjen tek ty e kisha
dhe sot kur u ktheva
Kosovë, tek ti u rrëfeva.

Këtu kam ngushëllimin,
dhembjen dhe dëfrimin!

 

***

Lus mendimet e mia
Emrin tënd mos ta zejnë në gojë
Janë të shenjta…, liria dhe dashuria.

 

ËNDRRA IME

Nga satelit i mendimeve
zbrita këtu, nga u nisa dikur
Ishte udhëtim koti
atje për ku ëndërroja nuk arrita kurrë!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s