Një në një mijë… / Poezi nga Eva Kacanja

Poezi nga Eva Kacanja

 

Një në një mijë…

Në një mijë mënyra të flas,
në një të përqafoj,
Në një mijë qiej të shoh,
në një Ty të prek,
Në një mijë drurë të zhvesh,
në një të dashuroj,
Në një mijë zjarre të ngroh,
në një Ty të djeg.

Oh, sa histori,
sa gaz edhe dhimbje,
Sa farmak e mjaltë,
Fllad e stuhi!
Kohë e pa kohë,
Ëndjes së pafund,
Shpirtrat e lirë,
Prolog e Prelud!

E prapë magjike
të jesh në dashuri,
Të japësh veten,
Ta marrësh përsëri,
Mjafton të duash,
Dhe s’ka më rëndësi,
Një mijë në një,
A një në një mijë?!

E.Kacanja
16.7.2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s