Poezi nga Mirko Gashi

Poezi nga Mirko Gashi

 

AT GJERGJ FISHTËS

Homeri
do të ishte i kënaqur
të ishte bile katalla

Në bebëzën time
hyri më parë shqiponja
prej bebëzës vetëton vetëtima

U dëgjua rrufeja
u dëgjua bubullima
pastaj
nga bebëza
në fluturim
shqiponja
u bë pëllumb
dhe arriti
në ëndërr

Rreze dielli
më erdhi
në zhgjëndër

( 25.10. 1994, 09,30 h, e martë )

 

KAÇANIKU

Nuk je krenë
je gjel sirenë

Asnjë
askush si ti
hallin nuk ma di

Ligjëron
vetëm Odën e Gëzimit

Nuk ka bletë
që me ty s’flet

Ato të dëgjojnë
dhe punën vazhdojnë

Këndo këngën
o Gjel i Madh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s