Poezi nga Ndue Lazri

Poezi nga Ndue Lazri
 
 
KA BUZË…
 
Ka buzë që dinë të flasin
e ta ka ënda t’i dëgjosh,
ka buzë që dinë të heshtin
e në heshtje t’i adhurosh.
 
Ka buzë që qeshin ëmbël
e ëmbëlsisht të nxisin të qeshësh,
ka buzë që puthin magjishëm
e magjishëm të bëjnë të vdesësh.
 
Ka buzë, eh buzë ka çdo grua,
që shpërthejnë në vaj apo gas,
por janë dhe buzët e tua,
që gjithë buzët e tjera i lënë pas…
 
 
 
PASWORD
 
Kur bie mbrëmja trurin e mbyll në qeli,
ja heq të drejtën për të të menduar,
portat e shtigjet që e çojnë tek ti,
ja mbyll me pasword të ndërlikuar.
 
Por zgjohem natën dhe e kap në befasi,
tek bisedon me ty e vargje të kushton,
se si e thyen paswordin vetëm ti e di,
e hapësirat e trurit vjen m’i pushton.
 
Atëherë i drejtohem zemrës me pak fjalë:
Të lutem, ti mos u merr me këtë punë,
ajo, me naze, më përgjigjet ngadalë:
Për kë e kur rrah e di vetëm unë.
 
 
 
SYRI YT I ZI
-Motiv popullor-
 
Ra vesë e mëngjesit, mbi qerpikë të ndali,
dielli i hutuar s’doli që nga mali,
gjerdani i bukur gushës seç u shkri,
nga prushi i nxehtë, që ndizej në gji.
 
Desha që ta pija vesën mbi qerpikë,
flakë e syrit tënd seç më kallte frikë,
herë vështronte ëmbël, herë me të qortuar:
-s’ke moshë të vraposh, merre pak më shtruar…
 
Dale moj syzezë, s’më paske kuptuar,
kur e do adeti e marrim dhe shtruar,
nuk kam moshë për vrap, por prapa nuk mbetem,
o e pi atë vesë, o si vesa tretem…
 
 
 
PRITJE
– Sipas një motivi rus-
 
Pritmë ti, e dashur, prit
siç di t’presësh ti,
krejt papritmas unë një ditë,
tek ti do të vij.
Në të thonë se t’kam tradhëtuar,
ta thonë për zili,
veç me ty jam dashuruar
ndaj do vij tek ti.
Në të thonë se jam zhdukur,
ti mos u mërzit,
vish fustanin më të bukur
e n’ballkon më prit.
Në të thonë se paskam vdekur,
jo, ti mos beso,
do gërryej baltë e hekur,
do vij domosdo.
Do vij me hov djaloshar,
herët në mëngjes,
të të puth me vrull, me zjarr,
pastaj le të vdes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s