Letra që nuk erdhi kurrë (La lettre qui n’est jamais arrivé) / Poezi nga Luan Rama

Poezi nga Luan Rama
 
 
Letra që nuk erdhi kurrë
 
Më puthi si e çmendur
duke më kafshuar ëmbël buzët dhe shpirtin,
duke më mbyllur sytë me gojën e saj
me një frymë ëngjëlli,
«Do të shkruaj shpejt më tha» dhe iku,
me krahë ere,
dhe unë e prita duke vrarë vetminë,
dita dehej me ditën
dhe nata puthte agun në delir,
yjet e mi i kishin humbur trajektoret e tyre
ndërsa unë prisja letrën që s’do vinte,
fillikat atje, në kryqëzimin e botës,
ku pemët e mardhura lotët vjeshtake hidhnin
dhe ku era nuk i solli më zogjtë e mi,
deti nuk ma solli anijen
por veç një llohë dëbore…
dita shkonte kuturu, e mjegullt,
si në sytë e një të verbëri,
e unë prisja ashtu si ushtarët në front
letrat e të dashurave të tyre
që nuk do të vinin kurrë…
 
24 shkurt, 2016
 
 
 
La lettre qui n’est jamais arrivé
 
Elle m’embrassa comme une folle
et m’a croquée doucement mes lèvres et mon âme
en me fermant les yeux avec sa bouche
un souffle d’ange,
«Je t’écrirai très vite» m’a-t-elle dit
et comme le vent elle est partie,
moi j’ai attendu tuant la solitude
le jour s’enivrait avec le jour
et la nuit embrassait l’aurore en délire,
mes étoiles avaient perdu leurs trajectoires dans le ciel
moi j’attendais la lettre qui ne viendrait plus
solitaire là-bas, au carrefour du monde
où les arbres glacés jetaient leurs larmes d’automne
le vent n’a pas apporté plus d’oiseaux,
la mer ne m’a pas emmené le bateau
seulement des flocons de neiges,
le jour passait ivre dans le brouillard
comme dans les yeux d’un aveugle,
et moi j’attendais comme les soldats jadis au front
les lettres de leurs amours
qui ne viendraient jamais…
 
24 février, 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s