Fragment nga romani “Shtëpia me dy çati” të autorit Rezart Palluqi

 

13886906_10210112489599134_6920066132113516341_n

Fragment nga romani “Shtëpia me dy çati” të  autorit Rezart Palluqi

 

Fragment nga romani i katërt, “Shtëpia me dy çati”,  botuar prej Shtëpisë Botuese: “Dy lindje dy Perëndime” të autorit Rezart Palluqi. Libri gjendet në  libraritë e Tiranës dhe  libraritë e qyteteve të  Jugut të Shqipërisë!  Do ta gjeni edhe në panairin e librit në Durrës, që bëhet  javën e parë të gushtit, dhe në panairin e librit në Sarandë, që  bëhet në javën e fundit të gushtit.

 

 

Fragment

 

fq 15

 

Erdhi çasti që u binda katërcipësht se arkitekti më hante në besë me bashkëshorten, prandaj edhe po prisja rastin ta kapja me presh në duar. Shkova te dyqani i enëve të kuzhinës dhe bleva tri thika të mëdha. Më vonë, ato i fsheha mbrapa librave të stërgjyshërve të mij filozofë, Aristotelit dhe Platonit. Ndërkaq, më vrundulloi në kokë një romuz i kripur.
“Stërgjyshërit e mij të shtrenjtë! Mbrapa trupave tuaja prej letre fshihet thika, me të cilën mund ta ther si qengj arkitektin e botës bizantine, që u shndërrua për ju në një mur mjaft të lartë; një trup i ngurtë që ndan botën tuaj të lashtë e të ditur me botën ku sot jetoj. Jam i sigurtë, o Aristotel, se sapo t’ia hap një vrimë në kraharor arkitektit, ti do të shohësh sadopak një rrip prej botës ku jetoj dhe anasjelltas. 

 

 

Rezart palluqi - 2

Rezart Palluqi

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s