Mësueses sime / Poezi nga Enertin Dheskali

Poezi nga Enertin Dheskali
 
 
Mësueses sime
 
Sa herë me trenin e kujtimeve
Vrapoj ngadalë nëpër kohë,
Më buzëqesh ëmbëlsisht përtej thinjave
Mësuesja ime e klasës së parë.
 
Më rrëmben si dikur zëri i saj,
Këshillat më kumbojnë në vesh
Si hajmali ato fjalë i mbaj
Edhe sot, tre dekada më pas.
 
Se vërtet vitet më thinjën edhe mua,
Dhe sot më thërrasin profesor,
Por si nënë të dytë vazhdoj ta dua,
Mësuesen e klasës së parë.
 
Çdo 7 Mars i trokas në portë,
Një tufë lule ia lë nëpër duar,
E ajo më përqafon e përlotur
Dhe flokët m’i shpupuris si dikur.
 
Faleminderit që më kujton biri im,
Më thotë dhe më puth në ballë,
Unë, “gëzuar 7 Marsin” – i them,
Mësueses sime të klasës së parë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s