Poezi nga Margarita Kola

Poezi nga Margarita Kola
 
 
***
 
Sa shumë rëndon ajri i gënjeshtrës tënde…
Sa shumë kutërbon era e mashtrimit të ndyrë…
Sa shumë peshon turpi i zhgënjimit prej teje,
Veç miqtë e vërtetë mund ta masin…
Ti nuk mundesh ta dish…
Jo Ti …, sepse Ti nuk je Njeri…!
 
 
 
Poem me varg të lirë
 
Mbi flokët rrokëzuar…
shall e lidha melodinë…,
pastaj labirinteve të ditës u enda,
si një poemë me varg të lirë…
 
 
 
Vetja ime…
 
Mëkatet laj në kthinat e shkronjëzave,
në rreshta ndërtohet foleza e gëzimeve,
prehem në metafora dhe personifikime,
pa gravitet flenë VETVETET tek ty…
Poezia IME!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s