Poezi nga Sevëme Fetiqi

Poezi nga Sevëme Fetiqi

 

POETI

Ka lindur nga përralla
na ishte njëherë…

Në kopshtet e djajve dhe të engjujve
mblodhi gëzime-hidhërimet
për vargun e vet të pa thënë

Zogun e bëri shok
malin shteg
natën shtrat
yjet zjarr dashurie
paralajmëroi ardhjen e vet
nga dhimbjet e shekujve

për t´u shkrirë në pëllëmbët
e bardha të letrave

për t´u bërë përsëri përrallë
na ishte njëherë
një pavdekësi (s.f)

Marrë nga libri im “KURORË E KALTËR”, 1985

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s