Poezi nga Drita Lushi

11204925_1616942328560104_1368760224689566284_n

Poezi nga Drita Lushi

 

 

As Ne…

 

As ditë, as natë.
Mu(z)g.
As orët, s’u bënë minuta
As minutat, s’u puthën në orë.
(Mos)Kohë…
As dielli lindi yje,
As yjet s’u ngjizën në diell.
Gri
Veriu qëndroi aty.
E jugu s’ lëvizi qerpik.
Dhe ne…
Shpinëkthyer …
Ngujuar në pole…

 

 

 

Njëqind(e një)

 

100 herë
Jemi
Dashur,
Puthur,
e nga malli
edhe kemi qarë.
100 herë
Jemi sharë,
s’kemi folur,
jemi grindur,
e shpinëkthyer,
ikur kemi në pole,
per të mos u parë.
Veç dashuria
gjeti 101 shtigje
te shkrinte,
male mërish
e te na vinte përballë.

 

@ Drita Lushi

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s