HALLKË E PAZGJIDHSHME JETE / Poezi nga Diamanta Zalta

diamanta zalta 1

Poezi nga Diamanta Zalta

 

 

HALLKË E PAZGJIDHSHME JETE

 

Mbrëmë ,

U pashë sy më sy me një hije

Nuk qeshte  dhe as nuk fliste

Me nurin , me heshtjen ,

në të bardha më vishte .

Hija edhe unë ishim shastisur.

Së pari njëri – tjetrin ,

ballëpërballë .

Asnjë !

Asnjë fjalë . . .

As nuk thonim ,

e as nuk kishim

diçka për të thënë .

Kisha kohë, shumë kohë …,

që sytë ja kisha lexuar .

Aty shkruhej se më donin shumë ,

Por me mua ,

nuk ishin të dashuruar .

Kaq vjet pra . . .

Ndodhesha aty ,

gabuar !

U largova e lënduar ,

duke e adhuruar . . .

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s