Poezi nga Giorgos Bllanas / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

13606953_1261944483823190_343919299840617447_n

Poezi nga Giorgos Bllanas

 

 

Çfarë bëni, çfarë bëni, ju qënie të letërta!…

 

E lexuat njerëzimin, përtej honit të vet
dhe u bë gjithë njerëzimi hon dhe honi
banesë tmerri, vërtet:
shtëpitë qënie plagjiaturë, e pafytyrë
rrugët, gjarpërinj të pangishëm dhe qielli – qielli!-
një zog gjigant, që s’njeh ngjyrë…
që pjell vevtveten, atë më të ndyrë,
në shkretinë e nevojës suaj, por, (quhet dhe qytet):
ku jini të lirë në theqafje, të lirë
ndërsa njeri tjetrin jeni duke shqyer, kush do të arrijë
më shpejt, coptimin, zhbërjen e vet. Kaq pathos
për pasionin e tjetrit, të shurdh-memecit tjetër,
që sëmur pasionin, e ulokut tjetër,
që dëshiron dhe vuan, pasionin e tjetrit,
të tjetrit*… thënë ndryshe, të infektuar të rallë
demokraci qëniesh, prej gabit, mbetur gjallë!

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s