Kalendari poetik: Alda Merini (21 mars 1931-1 nëntor 2009) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Alda MERINI

Kalendari poetik: Alda Merini (21 mars 1931-1 nëntor 2009)

U shua tetë vite më parë jeta e poetes së madhe italiane; kam mbi një qint shqipërime prej saj, e dua shumë këtë poete dhe nuk arrij dot të zgjedh më të mirën që kam prej saj….

PËRSE DUA KAFSHËT?

Përse dua kafshët?
Sepse njëra prej tyre jam.
Sepse jam numur i panumurueshëm i fijeve të barit,
frika e drerit që ja mbath,
jam oqeani yt i madh
dhe më i vogli fare
prej insekteve.
Dhe gjithë krijesat e tua i njoh:
të përsosura janë
në këtë dashuri
që mbi dhè rend
të vijë te ti.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s