SA TË KAM DASHUR ! / Poezi nga Festim Liti

Poezi nga Festim Liti
 
 
SA TË KAM DASHUR !
 
Sa të kam dashur…..!
Po ike, larg ike,
s’ mbaj mend, në ishte dimër a pranverë…
Bubullimat grindeshin lart në qiell,
harqet e zjarrta të vetëtimave,
paralajmëronin mot me shi,
dhe një të marrosur erë….
 
Në cilat vise e mbajte frymën??
E le jetime një dashuri,
akoma zemra e tronditur,
s’ mund ta shkundë brymën kurrësesi…
 
Ike e dashur, shume larg ike,
nëpër vende misterioze frymon tani,
veç aroma e preferuar e jargavanit
ka mbetur ende,
në poret e lëkurës sime,
si një e vjetër relike,
më kujton se jetova dikur një dashuri….

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s