Elegancë e trysnuar – Poezi nga Thanasis Panou / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

13626534_1260667300617575_9169122534650617354_n

Poezi nga Thanasis Panou

 

 

Elegancë e trysnuar

 

Dëgjojeni si kalon
elaganca trysnuar!
Këmba oktapod brinjnajave të hijes
bren udhën, ende pambaruar
me zemër mashkulli gjoksit trrokon
rrëmon dëshira humbur, hedoni,
hormonet, një nga një, tek përmbi tok rrëzon.
Këmba dhe foleza edhe gishtat
dhimbje trysnuar përbrenda elegancës
thikë q’i pret gishtat në çdo hap
shputkëmba mbetur përgjakur
pak cantim lartësim, nënkuptohet fals,
noton përmbi tokën përflakur
kur taka, një çast, bën të shkulet, qorre
mbasdite vonët është… dhe toka, ranore!

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s